Τι είναι ακριβώς η Κουρκουμά;
Η Κουρκουμά είναι ένα φυτό της νότιας και νοτιοανατολικής Ασίας που ανήκει στην οικογένεια των τζίντζερ. Από τη ρίζα του φυτού παράγεται η κουρκουμά ή κίτρινη ρίζα (curcuma longa). Ως μπαχαρικό, η Κουρκουμά έχει ήπια πικρή γεύση και κατατάσσεται ψηλά στη λίστα των superfoods. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι η κουρκουμά περιέχει μια βασική έλαιο που αποτελείται κυρίως από τα λεγόμενα 'σεσκιτερπένια'. Οι διάφοροι τύποι 'σεσκιτερπενίων' έχουν αμέτρητα θετικά αποτελέσματα στο σώμα μας.
Η Χρυσή Φιστίκι Βιο Χλωρέλλα σε σκόνη περιέχει πολλές θρεπτικές ουσίες όπως αμινοξέα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Οι βιολογικές μικροάλγες Χλωρέλλα μας καλλιεργούνται σε εξωτερικές δεξαμενές σε καθαρό νερό. Κατά τη διάρκεια της περιόδου ανάπτυξης, οι ειδικές δεξαμενές καλλιέργειας και τα φυτά άλγης παρακολουθούνται συνεχώς για να αποκλειστεί η μόλυνση από μικροοργανισμούς. Η παραγωγή της βιολογικής Χλωρέλλας γίνεται σύμφωνα με αυστηρές οδηγίες, οι οποίες απαγορεύουν, για παράδειγμα, τη χρήση φυτοφαρμάκων.
Η Χρυσή Φιστίκι Βιο Χλωρέλλα σε σκόνη δεν περιέχει χρωστικές, πρόσθετα και συντηρητικά. Το προϊόν είναι χωρίς γλουτένη και vegan.
Η Χρυσή Φιστίκι Βιο Χλωρέλλα είναι πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες και πολλές θρεπτικές ουσίες και επομένως αποτελεί πολύτιμη προσθήκη στη καθημερινή διατροφή. Περιέχει θρεπτικές ουσίες όπως αμινοξέα, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Ιδιαίτερα οι χορτοφάγοι και οι vegans εκτιμούν την γλυκού νερού άλγη λόγω της τεράστιας περιεκτικότητάς της σε πρωτεΐνες.
Πουρίκσβαμ Πούδρα: Lion’s Mane Hericium Βιολογικό
Η πούδρα Lion’s mane προέρχεται από ένα μανιτάρι με την ιδιαίτερη ονομασία ‘lion’s mane’ (χαίτη λιονταριού). Στα ελληνικά, το μανιτάρι είναι γνωστό ως Πουρίκσβαμ. Παρ' όλα αυτά, δεν χρειάζεται να περιμένετε ότι δικαστές θα πάνε στο δικαστήριο με κάτι τέτοιο στο κεφάλι τους.
Θέλετε να αγοράσετε πουρίκσβαμ; Ρίξτε μια ματιά και στις ονομασίες Lion’s mane, erinaceus και hericium. Αυτοί οι όροι χρησιμοποιούνται ο καθένας για αυτό το ιδιαίτερο μανιτάρι σε σχήμα πον-πον.
Η γεύση της πούδρας Lion’s mane
<p…
{"What You Should Know About Rose Hips":"Τι Πρέπει να Γνωρίζετε για τους Καρπούς Ροδόδεντρου\nΟ καρπός ροδόδεντρου είναι ο σαρκώδης ψευδής καρπός ενός ροδανθού. Ανάλογα με το είδος και την ποικιλία του ροδανθού, το χρώμα μπορεί να είναι κόκκινο, πορτοκαλί, μωβ ή μαύρο.\n\nSomething about Rosehip Cultivation\nΚατά τη συγκομιδή των καρπών ροδόδεντρου για διάφορες χρήσεις, συνήθως αφήνονται στον θάμνο μέχρι μετά τον πρώτο παγετό, γεγονός που τους δίνει ένα ωραίο φωτεινό κόκκινο χρώμα και τους μαλακώνει κάπως. Οι υπόλοιπες ανθοφορίες κλαδεύονται και ο καρπός ροδόδεντρου κόβεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στη βάση των διογκωμένων σφαιρικών καρπών του θάμνου.\n\nHealthy properties Rosehip\nΟι καρποί ροδόδεντρου είναι πλούσιοι σε βιταμίνη C και περιέχουν επίσης βιταμίνες A, B1, B2. Αυτή τη στιγμή διεξάγεται έρευνα για την επίδραση των καρπών ροδόδεντρου στη μείωση του πόνου από αρθρίτιδα.\n\nWhat to use rosehip powder?\nΜπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σκόνη καρπού ροδόδεντρου σε ένα ποτήρι χυμό, γιαούρτι ή νερό. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό συστατικό για την παρασκευή ενός υγιεινού smoothie ή shake superfood."}
Προέλευση κρυσταλλικού αλατιού Χιμάλαϊ
Αυτό το κρυσταλλικό αλάτι προέρχεται από την αλυσίδα αλατιού στο Πακιστάν. Η αλυσίδα αλατιού ανήκει γεωλογικά, αλλά όχι γεωγραφικά, στο ορεινό σύστημα των Ιμαλαΐων. Το κρυσταλλικό αλάτι Χιμάλαϊ είναι ένα φυσικό επιτραπέζιο αλάτι που είναι περίπου 250 εκατομμυρίων ετών. Αλάτι χωρίς χημικά πρόσθετα και ροές που εξάγεται όπως γινόταν εδώ και εκατοντάδες χρόνια.
Το κρυσταλλικό αλάτι Χιμάλαϊ σχηματίστηκε πριν από περισσότερα από 250 εκατομμύρια χρόνια κατά την εξαφάνιση του αρχαίου ωκεανού. Συλλέγεται με το χέρι στα υψίπεδα του Θιβέτ. Το αλάτι από τα Ιμαλάια παλαιότερα ονομαζόταν "αλάτι του βασιλιά" επειδή το πολύ υψηλής ποιότητας αλάτι πωλούνταν μόνο στην τοπική αριστοκρατία. Το ροζ χρώμα προέρχεται από τα μέταλλα που έχει απορροφήσει το αλάτι, όπως το χλωριούχο νάτριο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο.
Αυτό το αλάτι Χιμάλαϊ είναι λεπτό κρυσταλλικό αλάτι που δεν έχει υποστεί επεξεργασία και διατηρεί όλες τις καλές ιδιότητες που έχει το αλάτι. Οι περισσότερες από τις διαθέσιμες στην αγορά αλάτες έχουν υποστεί επεξεργασία, γεγονός που έχει πλύνει...
Ρόδινα Παντζάρια Σκόνη Premium Βιολογική
Η σκόνη από ρόδινα παντζάρια είναι η σκόνη από το ρόδινο παντζάρι, αυτό είναι προφανές. Η σκόνη παντζαριού είναι πιθανώς κάτι άγνωστο για πολλούς, αλλά έχει περισσότερα να προσφέρει από ό,τι νομίζετε. Ρόδινα παντζάρια: δεν τα βρίσκουν όλοι νόστιμα. Για τη γεύση μπορεί να γίνει συζήτηση. Αυτό που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί είναι το γεγονός ότι τα παντζάρια είναι εξαιρετικά υγιεινά.
Η σκόνη παντζαριού είναι εξίσου υγιεινή με το φρέσκο ρόδινο παντζάρι. Τα ρόδινα παντζάρια είναι, όπως αναμενόταν, ξαδέλφια των ζαχαρότευτλων, αλλά με πολύ λιγότερες θερμίδες. Τα ρόδινα παντζάρια είναι ένα είδος ρίζας. Κάποτε ήταν λευκά, αργότερα απέκτησαν το κόκκινο χρώμα. Αυτό το κόκκινο χρώμα μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο, καθώς λερώνει τα ρούχα και είναι δύσκολο να αφαιρεθεί.
Γιατί να αγοράσετε σκόνη ρόδινων παντζαριών;
Η σκόνη παντζαριού έχει σημαντικές θρεπτικές αξίες. Περιέχει μεταξύ άλλων πλήθος μετάλλων και βιταμινών. Σκεφτείτε το κάλιο, το μαγνήσιο, το σίδηρο και τον φώσφορο. Επιπλέον, τα ρόδινα παντζάρια περιέχουν πολλές ίνες, κ…
Πρωτεΐνη Σκόνη Χάννα
Η πρωτεΐνη χάννα, ή αλλιώς σκόνη πρωτεΐνης χάννα, παρασκευάζεται από σπόρους χάννα. Η χάννα είναι μια εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης σε σχέση με ζωικές πηγές όπως το κρέας. Η χάννα είναι μια βιολογική σκόνη πρωτεΐνης. Τα συμπληρώματα πρωτεΐνης όπως η σκόνη πρωτεΐνης χάννα παρασκευάζονται από συμπυκνώματα, με περισσότερη πρωτεΐνη και λιγότερους υδατάνθρακες και λιπαρά από το αρχικό προϊόν.
Τι καθιστά τους σπόρους χάννα superfood;
Οι σπόροι χάννα είναι superfood επειδή είναι γεμάτοι μαγνήσιο και σίδηρο. Μια κουταλιά σπόρων χάννα ισοδυναμεί με 50 γραμμάρια σπανάκι όσον αφορά την ποσότητα σιδήρου. Όλοι όσοι αντιμετωπίζουν ανεπάρκεια σιδήρου θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά την πρωτεΐνη χάννα. Το λάδι σπόρων χάννα είναι επίσης πολύ υγιεινό, ενώ τα φύλλα του φυτού είναι βρώσιμα.
Οι σπόροι χάννα δεν είναι τυχαία καταχωρημένοι ως superfood. Η σκόνη πρωτεΐνης χάννα είναι πλούσια σε διάφορα απαραίτητα λιπαρά οξέα, σε βιταμίνη Ε, καθώς και στα μέταλλα κάλιο, νάτριο, φώσφορο, θείο, μαγνήσιο, σίδηρο, ασβέστιο και ψευδάργυρο.
Σταγόνες αίματος…
Εξαιρετικά αρχαίες ρίζες
Η αραρούτα ή αραρούτα (Maranta arundinacea) είναι ένα μεγάλο, πολυετές φυτό του γένους Maranta και βρίσκεται σε τροπικά δάση. Η αραρούτα καλλιεργούνταν ήδη από τους ανθρώπους πριν από 11.000 χρόνια. Η αραρούτα είναι επίσης το όνομα του εύκολα εύπεπτου αμύλου από τους ριζώματα. Η σκόνη αραρούτας είναι εξαιρετικός συνδετικός παράγοντας για κρεμώδεις σάλτσες και γλάσες με ουδέτερη γεύση.
Η Καλλιέργεια της Αραρούτας
Οι ρίζες συλλέγονται ένα χρόνο μετά τη φύτευση. Περιέχουν περίπου 23% άμυλο. Πρώτα πλένονται και στη συνέχεια αφαιρείται η χαρτώδης επιφάνεια. Στη συνέχεια πλένονται ξανά, στεγνώνουν και αλέθονται σε πολτό. Το γαλακτώδες υγρό που προκύπτει φιλτράρεται για να εξάγει μια σκόνη αμύλου.
Εφαρμογές σκόνης αραρούτας
Η σκόνη αραρούτας χρησιμοποιείται για την παρασκευή σαλτσών. Χρησιμοποιήστε τη μισή ποσότητα αραρούτας από (κανονικό) αλεύρι στη συνταγή. Η ακριβής ποσότητα που απαιτείται ποικίλλει ανάλογα με την επιθυμητή πυκνότητα της σάλτσας. Η αραρούτα είναι εύκολη στην πέψη.
Προέλευση και ιστορία του Σιτάκε
Ο σιτάκε (Lentinula edodes) είναι ένα βρώσιμο μανιτάρι, το οποίο εμφανίζεται φυσικά στην Ιαπωνία, την Κίνα και την Κορέα. Εδώ το μανιτάρι καλλιεργείται για αιώνες και εκτιμάται για τη γεύση και την οσμή του. Στην ασιατική κουζίνα, είναι ένα κοινά χρησιμοποιούμενο μανιτάρι. Ο σιτάκε αναπτύσσεται σε σκληρά ξύλα όπως η βελανιδιά, η καρυδιά και η κάστανο. Ο σιτάκε έχει καπάκι από ανοιχτό καφέ έως σκούρο καφέ και ανήκει δίπλα στα μανιτάρια στα πιο καλλιεργημένα μανιτάρια στον κόσμο.
Επεξεργασία σε Σκόνη Μανιταριού Σιτάκε
Ο σιτάκε συγκομίζεται όταν έχει αναπτυχθεί καλά, αλλά η άκρη του καπακιού είναι ακόμα ελαφρώς κυρτή προς τα κάτω. Το καπάκι θα πρέπει ήδη να είναι χαλαρό από το στέλεχος, αλλιώς ο σιτάκε είναι ακόμα πολύ νέος. Αν το καπάκι είναι πολύ πλατύ προς τα έξω, ο σιτάκε είναι ήδη πολύ παλιός. Μετά τη συγκομιδή, το μανιτάρι κόβεται σε κομμάτια και τοποθετείται στον φούρνο για να στεγνώσει. Στη συνέχεια, επεξεργάζεται σε μια λεπτή σκόνη μανιταριού σιτάκε.
Υγιεινές ιδιότητες του Σιτάκε
Ο σιτάκε περιέχει …
Μάτσα Σκόνη Βασική Βιολογική
Η μάτσα χρησιμοποιείται κυρίως ως πράσινο τσάι. Η βιολογική σκόνη μάτσα έχει πλούσια, γεμάτη γεύση που εκτιμούν πολλοί λάτρεις του τσαγιού.
Η ιστορία του φυτού μάτσα
Το φυτό μάτσα προέρχεται από την Ιαπωνία και έχει την λατινική ονομασία ‘Camellia Sinensis’. Τα φύλλα αυτού του ιδιαίτερου φυτού χρησιμοποιούνται για να αλεσθούν σε σκόνη μάτσα. Το σκούρο πράσινο χρώμα της μάτσα προέρχεται από την χλωροφύλλη, ένα αμινοξύ.
Γιατί να αγοράσετε σκόνη μάτσα;
Η μάτσα είναι γεμάτη με μέταλλα, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και καφεΐνη.
Ο ρόλος των πολυφαινολών
Η ιαπωνική μάτσα είναι πλούσια σε πολυφαινόλες: αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το σώμα από τις ελεύθερες ρίζες.
Απώλεια βάρους με μάτσα;
Η μάτσα μειώνει την αίσθηση πείνας.
Ο ρόλος της L-theanine
Η L-theanine είναι ένα αμινοξύ που βοηθά στην ηρεμία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση τσαγιού μάτσα είναι ιδανική για όποιον αναζητά μια στιγμή ηρεμίας.
Το τσουκνίδι
Όλοι σίγουρα έχουν τσιμπηθεί κάποια στιγμή από τσουκνίδες. Αυτό τσιμπάει άσχημα και γι' αυτό οι τσουκνίδες έχουν την φήμη ότι είναι ένα ζιζάνιο. Αλλά το φυτό έχει και μια άλλη πλευρά. Μπορείς να το φας! Μαγειρεμένο, το τσουκνίδι έχει μια γεύση που θυμίζει σπανάκι με αγγούρι.
Υγιεινές ιδιότητες σκόνης τσουκνίδας και εφαρμογές
Η τσουκνίδα περιέχει πάρα πολλές διαφορετικές υγιεινές ουσίες, όπως βιταμίνη C και διάφορες βιταμίνες B, βιταμίνη E και K. Ορυκτά, κυρίως σίδηρο, πυρίτιο και ασβέστιο. Είναι επίσης μια σημαντική πηγή χλωροφύλλης. Αλλά περιέχει επίσης τανίνες, πρωτεΐνες, φλαβονοειδή (αντιοξειδωτικά), βλέννες και φυτικές ίνες. Η τσουκνίδα χρησιμοποιείται σε συνταγές για πολέντα, πέστο, πουρέ, σούπα τσουκνίδας ή ως βότανο τσάι. Επίσης, η τσουκνίδα χρησιμοποιείται ως δραστική φυσική ουσία σε σαμπουάν κατά της πιτυρίδας.
Πολύ αποτελεσματική σκόνη πλυντηρίου πιάτων που διαλύει τη βρωμιά με εξαιρετική απορρυπαντική δύναμη.
Μην τη χρησιμοποιείτε για κρυστάλλινα αντικείμενα με μόλυβδο, χειροποίητη πορσελάνη ή ασημένια σκεύη.
Για να προστατεύσετε το περιβάλλον, χρησιμοποιείτε το πλυντήριο πιάτων σας μόνο όταν είναι γεμάτο. Επιλέξτε κύκλους πλύσης σε χαμηλότερες θερμοκρασίες και ακολουθήστε τις οδηγίες δοσολογίας.
Δοσολογία
Για κανονικά βρώμικα πιάτα: 1 Κουταλιά της σούπας (περίπου 15 γρ)
Για πολύ βρώμικα πιάτα: 2 Κουταλιές της σούπας (περίπου 30 γρ)
Κατάλληλο για όλα τα οικιακά πλυντήρια πιάτων.
1,65 κιλό απορρυπαντικού πλυντηρίου πιάτων μπορεί να πλύνει 110 φορτία.
Προσθέστε τη σκόνη στην κάψουλα δοσολογίας του πλυντηρίου πιάτων σας. Χρησιμοποιήστε το με το sodasan Rinse Aid και το αλάτι πλυντηρίου πιάτων για εξαιρετικά αποτελέσματα χωρίς λεκέδες από ασβέστη και για να προστατεύσετε το πλυντήριο πιάτων σας. Εάν παρατηρήσετε λευκούς λεκέδες από ασβέστη σε πιάτα ή γυαλικά, ρυθμίστε τον μαλακτήρα νερού στο πλυντήριο πιάτων σας σε υψηλότερο επίπεδο σκληρότητας νερού. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στις οδηγίες λειτουργίας.
Συμβουλή: Το sodasan Oxygen Bleach μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση λεκέδων που μπορούν να λευκανθούν, όπως τσάι ή κραγιόν, στο πλυντήριο πιάτων σας.
Διαθέσιμο σε: 1 κιλό, 1,65 κιλό, 20 κιλά
Για κανονικά βρώμικα πιάτα: 1 Κουταλιά της σούπας (περίπου 15 γρ)
Για πολύ βρώμικα πιάτα: 2 Κουταλιές της σούπας (περίπου 30 γρ)
Ειδικά διαμορφωμένο για τις ανάγκες ατόμων που πάσχουν από αλλεργίες και την ευαίσθητη επιδερμίδα τους.
Ελεύθερο από αρώματα, χρωστικές και συντηρητικά.
Αποτελεσματική αφαίρεση βρωμιάς και λεκέδων.
Ισχυρός καθαρισμός σε θερμοκρασίες από 30°C έως 95°C.
Τα χρώματα παραμένουν φωτεινά ακόμη και μετά από πολλές πλύσεις.
Οι εξαιρετικές φιλικές προς το δέρμα ιδιότητες έχουν επιβεβαιωθεί από δερματολόγους.
Η καινοτόμος άοσμη φόρμουλα με πιστοποιημένο οργανικό φυτικό σαπούνι και σόδα απελευθερώνει τη δύναμη καθαρισμού της ήδη από 30 βαθμούς και είναι κατάλληλη για βαθύ καθαρισμό όλων των υφασμάτων εκτός από μαλλί και μετάξι.
Μπορείτε να προετοιμάσετε ιδιαίτερα επίμονους λεκέδες με το sodasan Stain Remover ή το sodasan Gall Soap.
Συνιστούμε να προσθέσετε το sodasan Oxygen Bleach για λευκά ρούχα.
Δοσολογία
Δοσολογία ανά πλύση 4-5 κιλών ρούχων με μέτρια σκληρότητα νερού:
Συνιστούμε να προσθέσετε το sodasan Water Softener σε μέτριο ή σκληρό νερό. Αυτό μπορεί να μειώσει την ποσότητα απορρυπαντικού που χρησιμοποιείται και επιτρέπει στο απορρυπαντικό να λειτουργεί με πλήρη δύναμη.
Διαθέσιμο σε: 5 κιλά, 20 κιλά
Ελαφρώς βρώμικα ρούχα: 50 ml
Πολύ βρώμικα ρούχα: 65 ml
Πολύ βρώμικα ρούχα: 85 ml
Ελαφρώς βρώμικα ρούχα: 103 κιλά ρούχων
Κανονικά βρώμικα ρούχα: 95 κιλά ρούχων
Πολύ βρώμικα ρούχα: 88 κιλά ρούχων
Πρέσσα (Piper nigrum): Το μαύρο πιπέρι σε σκόνη, βιολογικό και με χαμηλή περιεκτικότητα σε σπόρους, είναι ένα προϊόν φτωχό σε σπόρους. Τα τρόφιμα περιέχουν διάφορους μικροοργανισμούς, όπως βακτήρια και μικρόβια. Η αποστείρωση των βιολογικών συστατικών σημαίνει την αφαίρεση όσο το δυνατόν περισσότερων επιβλαβών βακτηρίων και μικροβίων.
Η βιταμίνη C σας με αναζωογονητική γεύση εσπεριδοειδών! Η σάρκα των φρούτων του δέντρου μπαομπάμπ στεγνώνει ήδη πάνω στο δέντρο και στη συνέχεια αλέθεται σε ένα θρεπτικό σκόνη.
- πλούσιο σε βιταμίνη C, σίδηρο & κάλιο
- για ποτά, smoothies, μούσλι, γιαούρτι & άλλα
Η βιταμίνη C συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες. Η βιταμίνη C και ο σίδηρος συμβάλλουν στη μείωση της κόπωσης και της εξάντλησης.
Βιολογική σάρκα μπαομπάμπ.
Για βιολογικά προϊόντα: DE-ÖKO-006
Προέλευση του Cordyceps. Ο Cordyceps είναι ένα γένος μανιταριών και ανήκει στο γένος Ophiocordyceps. Το όνομα Cordyceps προέρχεται από τα αρχαία ελληνικά και σημαίνει ρόπαλο. Στα λατινικά σημαίνει κεφάλι. Αυτό το μανιτάρι είναι παρασιτικό και αναπτύσσεται σε έναν ξενιστή. Οι ξενιστές του Cordyceps είναι έντομα και αρθρόποδα. Στην Κίνα, ο Cordyceps είναι ένα παραδοσιακά χρησιμοποιούμενο μανιτάρι που αναπτύσσεται σε υψόμετρα από 3000 έως 5000 μέτρα στις οροσειρές του Θιβέτ και της Κίνας. Ο Cordyceps, από τον οποίο παρασκευάζεται αυτή η σκόνη, καλλιεργείται σε υποστρώματα, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να χρησιμοποιούνται έντομα ως ξενιστές. Η σκόνη είναι γεμάτη με απαραίτητα αμινοξέα και διάφορες βιταμίνες και μέταλλα. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Cordyceps. Ο Cordyceps χρησιμοποιείται συχνά από αθλητές για την προώθηση της αντοχής.
Καρότο (Daucus carota): Το βιολογικό καροτένιο σε σκόνη από την VehGro παράγεται με την αποξήρανση φρέσκιας καροτένιας σάρκας και την επακόλουθη άλεση σε σκόνη. Η σκόνη καρότου δεν είναι μόνο νόστιμη, αλλά και πολύ υγιεινή. Οι ρίζες ανήκουν στην οικογένεια των κονδύλων. Είναι πλούσιες σε βήτα-καροτένιο, τις βιταμίνες A και B. Το βήτα-καροτένιο είναι ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών.
Σκόνη Κανέλας Κεϋλάνης CUA φυτευτικός βραχίονας
Η κανέλα (cinnamomum verum) είναι ένα μπαχαρικό που αποτελείται από τον εσωτερικό φλοιό των βλαστών του δέντρου κανέλας. Η κανέλα χρησιμοποιείται συνήθως στη δυτική κουζίνα ως καρύκευμα σε γλυκά πιάτα. Η κανέλα προέρχεται από τροπικές χώρες. Ο θάμνος κλαδεύεται δύο έως τρεις φορές το χρόνο. Η σκόνη κανέλας Κεϋλάνης είναι λεπτή, ζεστή και ευχάριστη.
Κύμινο (Cuminum cyminum)
Ο σπόρος κύμινου είναι νόστιμος σε μεξικάνικα ή ινδικά πιάτα. Δίνει επίσης μια επιπλέον γεύση σε πιάτα για τη σχάρα ή το μπάρμπεκιου. Αφήστε το κάρυ, τα στιφάδο, το τσίλι, το κουσκούς ή το αρνί να γίνουν νόστιμα με σπόρους κύμινου. Το κύμινο είναι γνωστό ως συστατικό στο τυρί κύμινου, αλλά χρησιμοποιείται επίσης ευρέως σε μεσογειακά, ασιατικά και αραβικά πιάτα. Ο αλεσμένος σπόρος κύμινου είναι επίσης γνωστός ως djinten. Αλλά αυτό αφορά την ολόκληρη ποικιλία.
Beta vulgaris: Το Πούδρα Παντζαριού Basic BIO από την VehGro προσφέρει μια όμορφη κόκκινη ή ροζ απόχρωση σε κέικ, cupcakes, τηγανίτες, σάλτσες, σούπες, ντιπ και άλλες παρασκευές. Αυτή η πούδρα παντζαριού προσθέτει μια απαλή, γλυκιά αίσθηση, χωρίς να κυριαρχεί σε άλλες γεύσεις. Η πούδρα παντζαριού μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως φυσική χρωστική σε σαπούνια και καλλυντικά.
Το Tanamera® Τροπικό Μπάνιο σε σκόνη συνδυάζει τη φυτοθεραπεία με το αλάτι Punjabi Rock Salt (από την Salt-Range* στην περιοχή του Ιμαλαΐου) και συστατικά που κάνουν το δέρμα πολύ απαλό και προάγουν τη χαλάρωση. Η σκόνη μπάνιου από ιβίσκο, σε συνδυασμό με το αιθέριο έλαιο του Kaffir lime, ανανεώνει τη διάθεση και ταυτόχρονα περιποιείται το δέρμα με ενυδατική δράση, διατηρώντας το απαλό και λείο.
Οδηγίες χρήσης: Ρίξτε το περιεχόμενο μιας σακούλας δόσης σε ένα ζεστό μπάνιο. Μείνετε μέσα για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε το δέρμα με καθαρό νερό μετά.
Το Tanamera Τροπικό Μπάνιο σε σκόνη είναι επίσης κατάλληλο για ποδόλουτρο.
Συστατικά: Μαλτοδεξτρίνη, Χλωριούχο νάτριο, Ιβίσκος sabdariffa, Λαυροϋλ γλουταμινικό νάτριο, Κοκοσ νουσιφέρα, Έλαιο Citrus hystrix
Βεγκανικό προϊόν.
* Το χρησιμοποιούμενο αλάτι προέρχεται από την "Salt-Range". Πρόκειται για μια μέση ορεινή αλυσίδα ύψους 700 έως 800 μέτρων στην επαρχία του Παντζάμπ στο Πακιστάν. Αυτή η Salt-Range βρίσκεται περίπου 200 χλμ από...
Προέλευση
Η γκουαράνα είναι ο ξηρός καρπός ενός φυτού που αναπτύσσεται στη Βραζιλία. Εκεί, η γκουαράνα χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα ενέργειας και ενσωματώνεται σε αναψυκτικά. Ο καρπός περιέχει υψηλότερη περιεκτικότητα καφεΐνης από τον καφέ.
Σήμερα, η γκουαράνα παραμένει ένα βασικό στοιχείο της διατροφής σε όλη τη Βραζιλία, όπου θεωρείται το εθνικό ποτό της χώρας. Με τη crescente ζήτηση από το εξωτερικό τις τελευταίες δεκαετίες, η γκουαράνα έχει εξελιχθεί σε μια ιδανική καλλιέργεια για την ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών στην περιοχή του Αμαζονίου.
Το Τσουκνίδι
Όλοι πιθανότατα έχουν τσιμπηθεί από τσουκνίδες. Τσιμπάει τόσο άσχημα που οι τσουκνίδες συχνά αποκαλούνται ζιζάνια. Αλλά το φυτό έχει και μια άλλη πλευρά. Μπορείτε να το φάτε! Το μαγειρεμένο τσουκνίδι έχει γεύση που θυμίζει σπανάκι και αγγούρι.
Υγιεινές ιδιότητες Σκόνη τσουκνίδας και εφαρμογές
Η τσουκνίδα περιέχει πολλές διαφορετικές υγιεινές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων της βιταμίνης C και διαφόρων βιταμινών B, βιταμίνης E και K. Ορυκτά, ειδικά σίδηρο, πυρίτιο και ασβέστιο. Είναι επίσης μια σημαντική πηγή χλωροφύλλης. Η τσουκνίδα περιέχει επίσης τανίνες, πρωτεΐνες, φλαβονοειδή (αντιοξειδωτικά), βλέννα και ίνες. Η τσουκνίδα χρησιμοποιείται σε συνταγές για πολέντα, πέστο, πουρέ, σούπα τσουκνίδας ή ως βότανο τσάι. Η τσουκνίδα χρησιμοποιείται επίσης ως ενεργή φυσική ουσία σε σαμπουάν κατά της πιτυρίδας.
Geschichte und Herkunft: Lucuma wurde als das "Gold der Inkas" bezeichnet. Lucuma wird im peruanischen Hochland seit 200 n. Chr. angebaut, als die Menschen die karamell-süße Frucht entdeckten. In Peru sind 26 Dörfer nach dieser beliebten Frucht benannt. Der Lucumabaum wächst am besten in einer Höhe zwischen 450 und 1000 Metern. Der Baum verträgt Trockenheit gut, aber keinen Frost. Für die Fruchtbildung ist eine hohe Luftfeuchtigkeit erforderlich. Lucumabäume tragen erst nach 5 Jahren Früchte und jeder Baum produziert bis zu 500 Früchte pro Jahr. Die Früchte sind gelb-braun und können bis zu einem Kilo wiegen. Verarbeitung zu Lucuma-Pulver: Der Lucuma-Baum trägt das ganze Jahr über Früchte, aber die Haupternte findet im Frühjahr zwischen Januar und April statt. Wenn die Früchte vom Lucumabaum fallen, sind sie noch nicht reif und das Fruchtfleisch ist zu hart, um essbar zu sein. Die Früchte müssen unter Heu gelagert werden.
Χλωρέλλα Σκόνη Βιολογική
Χλωρέλλα σκόνη: τι είναι ακριβώς; Είναι η σκόνη από το φύκι χλωρέλλα, ένα μονοκύτταρο ‘μικρό φύκι’ που είναι ήδη δύο δισεκατομμυρίων ετών. Σε δύο δισεκατομμύρια χρόνια, το φύκι δεν έχει αλλάξει σε μορφή ή σύνθεση. Το φύκι χλωρέλλα αναπτύσσεται σε γλυκό νερό και σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Η χλωρέλλα είναι μια ελληνική λέξη, που προέρχεται από το Chloros, που σημαίνει πράσινο-κίτρινο.
Στη χλωρέλλα περιέχονται μεταξύ άλλων αμέτρητες πρωτεΐνες και ίνες, αλλά και μέταλλα όπως το κάλιο και το σίδηρο. Με λίγα λόγια: όλα τα δομικά στοιχεία που χρειάζεται ο άνθρωπος…
Τι ακριβώς είναι ο κουρκουμάς;
Ο κουρκουμάς είναι ένα φυτό της νότιας και νοτιοανατολικής Ασίας, που ανήκει στην οικογένεια των τζίντζερ. Ο κουρκουμάς ή κουρκούμη (curcuma longa) προέρχεται από τη ρίζα του φυτού. Ως μπαχαρικό, ο κουρκουμάς έχει μια ελαφρώς πικρή γεύση και είναι ψηλά στη λίστα των superfoods. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι ο κουρκουμάς περιέχει ένα αιθέριο έλαιο που αποτελείται κυρίως από τα λεγόμενα 'σεσκιτερπένια'. Οι διάφοροι τύποι 'σεσκιτερπενίων' έχουν πολλές θετικές επιδράσεις στο σώμα μας.